Аз и ти
Душата ми със устни докосни!
Най-лесно устни с устни се целуват.
След туй с очите си ме погали!
Накарай ти кръвта ми да лудува!
Ръцете ти да бъдат огън жив,
до болка искам те да ме изгарят!
Но с тази болка аз ще съм щастлив!
И като живи въглени да парят!
В пепел сива ти ме превърни!
После в шепите си събери ме
и със вятъра ме разпръсни!
Като спомен в тебе съхрани ме!
Ще живея в твоята душа.
Ще живея в мислите, в сърцето.
Сутрин ще съм свежата роса,
денем ще съм облак във небето.
Вечер ще съм мъничка звезда
грееща сред хиляди в небето.
Ще съм там, във твоята душа.
Някъде дълбоко там, където
ще сме с тебе двамата сами
влюбени, безгрижни и щастливи.
Само двама с тебе! Аз и ти.
Два потока бистри и пенливи!
© Георги Иванов Todos los derechos reservados