Аз и Ти / Форма и Съдържание
Изчезна ли аз, изчезваш и ти.
Така си играем- на котка и мишка.
С годините станахме твърде добри,
а казват, че лесно се къса най-тънката нишка.
Е, твърде възможно е думите да грешат
щом още просвирваме общата партитура.
Ти мислиш за моите пръсти. Усетиш ли
жажда и глад, ме молиш: по теб да ги пръсна.
Не те ли нахраня и аз ще умра: от слабост,
от болест, от проклетия. Варя ти кафе.
Предлагам ти шоколад. Сълзите ти бърша.
Усмивките ти не крия. Купувам ти проза.
Приготвям ти хляба и ножа, а ти ми отрязваш
от тортата на живота онази метафора-
най - многозначната, а аз я превръщам
в конкретното действие: обич.
С него изстисквам тръните на ината ти.
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados