Аз съм огън без пламък,
аз съм сълза без капка.
Аз съм викът на удавник.
Аз съм сянка на глухо мълчание!
Аз съм молба без икона,
аз съм портрет без лице.
Аз съм на пистолета патрона,
който няма да бъде изстрелян.
Какво съм - накрая се питам?
Дали съм нещо и какво?
Такива въпроси към нищото
споделям с Луната всяка нощ!
© ГАЛИНА ДАНКОВА Todos los derechos reservados