5 nov 2012, 15:47

Аз не съм велик поет 

  Poesía
491 0 2

Аз не съм велик поет...

Пиша с прости рими; детски

гледам на света превзет

с неговите думи светски.

Не мечтая за величие

и не пиша за богатство.

А сърцето ми е ничие

и не хваля свято папство.

Търся свойто вдъхновение

в простите неща и чувства.

Ще потъна в забвение,

щом очите ми угаснат.

Аз не съм велик поет.

Мене няма да ме помнят.

Векове и дни наред

за мен не ще и да говорят.

 

Аз творя напук.

За себе си.

Не със разум, а с душа.

 

 

© Или Дадарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Обещавам Ви,че точно с този стих ще ви запомня.Сигурна съм, че и другите ще кажат същото.Поет сте.
  • "Не със разум, а с душа." - Това е то да си поет! Останалото е излишно! Сърдечен поздрав!
Propuestas
: ??:??