15 sept 2017, 8:35

Аз няма да те стрелям 

  Poesía » Otra
1480 12 35

 

 Внезапен изстрел –
  в точната мишена.
(Аз знаех, че отдавна ме следиш.)
Издебна ме,
видя ме повалена.
За миг повярва, че ме победи.

Да, аз видях тунела.
И помислих, 
че вече свършват земните ми дни.
Но жива съм.
И даже пò съм истинска.
(Ако посмееш, само погледни.)

Аз няма да те стрелям.
Не – с олово.
(Да отмъщавам не ми е в кръвта.)
Като трева
ще избуя отново.
Дори под стъпките ти
ще цъфтя.

© Елица Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??