8 sept 2024, 23:48  

Аз просто знам 

  Poesía » De amor
72 1 3

Аз просто знам. Добре го зная.
Каквото струваше – платих.
Че без любов не струва раят
и шепа думи, тъжен стих.

За всичко, знай, причина има.
Пребродих го на шир и длъж
света и в пек, и в люта зима,
умирах, даже не веднъж.

Горя на клади, пада, става
душата ми. Лъжи презрях.
За теб опазих я такава –
с любов един-единствен грях.

Аз просто знам. Дори не питах.
В сърцето си създадох свят.
Вода за жаден – ненапита,
са устните ми. Месец млад,

звезда за обич ми хариза.
Навярно ще се променя.
Без самодивската си риза
съм само влюбена жена...

 

https://youtu.be/KMzBXynXo68?si=C7bPkx4lms5akHcf

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??