Аз ще се върна, като нещо друго –
априлски полъх с дъх на пролетта
или невиждано стихийно чудо,
сравнило с почвата цяла гора.
Аз ще се върна, като нещо друго –
неспирна песен в птичите ята
или море – бушуващо и лудо,
море през август блъскащо брега.
Аз ще се върна – там от синевата,
ще приземя се върху хубостта ти,
на пеперуда ще са ми крилата
и ще оставя се на милостта ти!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados