Аз съм атоми, разляти в теб,
аз съм мисли, гниещи на пода,
аз съм корени, загнездени в пръстта,
аз съм тихо тъжно ускорение,
аз съм тъжни мисли за смъртта,
аз съм топли ласките на мама,
аз съм чувства, изтичащи в плач,
аз съм топла длан, отпусната на твойта,
аз съм сълзи на порастнало дете,
аз съм котка, търсеща те в мрака,
аз съм твоето усмихнато лице,
аз съм твърди устни от стомана,
аз съм "екстази" фалшиво,
аз съм твойта тиха лудост,
аз съм: "мойта липса те свестява",
аз съм поглед, който те поглъща,
аз съм бебе, сочещо дъгата,
аз съм вени, тъжно не прерязани,
аз съм малък и на гробище се смея,
аз съм панталони със от семки дупки,
аз съм: "снощи тъжно Лора ме отряза",
аз съм тъжен път към рая,
аз съм мъртъв и от гроба се усмихвам,
аз съм калиев цианид,
аз пиян съм и по мен разливам бира.
... Ти си Някоя Си Там...
Ти си уравнение със стотици неизвестни.
... Имах двойки по математика
(но обичах физиката и
ходих на олимпиади)...
© Йордан Серафимов Todos los derechos reservados