Аз съм влюбен в пустата ракия,
а жена ми в дългия Илия...
Знам, ракийцата живота удължава,
ако не я пиеш до забрава.
Но не се е никой опознал,
ако не е бил кютук пиян...
И Илия удължава на жената
и живота и, и свободата.
А и други неща удължава,
щом тя казва, че си заслужава...
Да си кажа, малко ме е срам,
бива си го, аз също го знам.
И се вече доста опознах
и разбрах, че не е грях,
че съм влюбен в пустата ракия,
а жена ми в дългия Илия...
© Росен Яворов Todos los derechos reservados