Аз този нощ за вас ще се помоля.
Тъй, както всеки път до днес го правя -
в очакване на Божията воля
за прошка… И да не ви забравя…
Аз тази нощ отново свещи паля!
И в пламъка очите ви съзирам…
Във погледите ви аз пак изгарям!
Но въпреки това любов намирам...
И, взел искра от огъня, се връщам –
опазил го във дланите си свити,
докато се прибирам бавно вкъщи.
И той огрява мислите ми скрити...
Аз тази нощ за вас и мен се моля!
Във тази нощ небето се разтваря...
И, свел глава пред Божията воля,
аз чакам... докато свещта догаря...
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados