АЗ ВСЯКА СВОЯ ОБИЧ СЪХРАНИХ
Във служба
на народ и на Родина,
не сетих как животът ми премина.
Подир дълга
и след мечтите тичах,
а малко, твърде малко съм обичал.
Но всяка своя обич
съхраних,
в несъвършен макар,
но искрен стих!
Какво
предимство е да си поет!
Днес,
стиховете като препрочитам,
възкръсват нявгашните чувства в мен,
и пак съм влюбен, страдащ и обичащ!
Че моите любовни стихове
не раснаха на тор,
на мръсно място –
туй, над което разцъфтяха те,
в живота ми бе чисто и прекрасно!
Аз ще обичам, докато съм жив!
Че всяка
своя обич съхраних,
в несъвършен макар, но искрен стих!
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados