Победно дръзко в изгрев многоцветен,
аз, знам че ще пребъде светлината
и от навъсения, мнителен живот,
навеки ще изтрием тъмнината.
И ще простим на вятъра бездарен,
горчивите уроци на съдбата,
двуличието на мита коварен,
на лъжите черни болката и ада.
Щастливо слънце ще ни прероди,
което никога не ще угасне вече
и земен рай от сбъднати мечти,
на хоризонта волно ще проблесне.
Ще звъннат с обич в небесата сини,
безгрижни гълъби деня да поздравят
и истински четирилистни детелини,
в песента на вятър нов ще заискрят.
Усмихнато небе ще се роди в очите
и бяло сбъдване победно ще блести,
а житен клас ще е втъкан в съдбите,
за да е вечно слънцето на радостта
© Кръстина Тодорова Todos los derechos reservados