Аз зная, че планетата Земя
не е най-хубавото място за живот,
човеците битуват ей така,
както битува всеки идиот.
Какъв е смисълът? Един урок,
едно страдание, една утеха?
За всяко съвършенство има срок,
за всяко бъдеще- космична дреха.
Защо не сме във Рая отведнъж,
да свирим, пеем, стихове да пишем?
И отговорите нашир и длъж
ги търся, търся, за да ги опиша?!
Аделина Колева
© Аделина Колева Todos los derechos reservados