Какво да го правиш -
време.
Ту меко, ту мразовито.
Проклина отвреме-навреме,
навярно ни е сърдито.
Какво ли си казва -
хора.
Малки, големи, низки.
Все нещо им е виновно,
промяната не им стиска.
Като е облачно -
лошо.
Чадърът е пак забравен.
Забързани се прибират
в корубите си незнайни,
Да има как да поръчват
менюто с очи изгладнели.
Почерпката друг да заплаща,
а те, колкото може да вземат.
© Христина Комаревска Todos los derechos reservados