Ваканция, ура,
ще падне пак игра
цяло лято на село
с моето куче смело!
Но моята баба нехае,
за куче не ще и да знае...
С дядо сме комбина,
преди да замина
се уговорихме по телефона
кучето да държа на балкона.
Та баба да го не вижда
и да не създава грижа.
Речено - сторено!
Каквото договорено!
Кучето сложих на балкона,
но една котка по клона
на липата се качила
и мойто куче я видяло,
че се бързо развилняло
и в лай и олелия
конспирацията приключи...
Баба видя мойто зло куче
ала вместо да се сърди
кокали му тя потърси...
И така в голяма веселба
преминава ваканцията
с баба, дядо, аз - внучето,
че и в компания на кучето.
Ваканция, ура,
пада щура игра
цяло лято на село
с моето куче смело!
© Людмила Данова Todos los derechos reservados