Баба Костенурка
с шарената хурка
прела четири дена
прежда на вретено.
Шапчица за внучката
шапчица за внучето,
а останалата прежда
въженца за кучето.
Но в бързината
объркала писмата.
Въженце за внучката,
въженце за внучето,
две шапчици предени
вече има си кучето.
© Иван Мишев Todos los derechos reservados