Баба Марта вихри вее,
ту се мръщи, ту се смее.
Но макар и отдалече,
пролет китна иде вече.
Бабо Марто, не сърди се,
не лудей, а усмихни се!
Ей в градината кокиче,
минзухарче и игличе.
Щъркелче в небе се вие,
теменужка в храст се крие.
Бабо Марто, скрий снега,
срещай с радост пролетта!
© Мария Todos los derechos reservados