Отново празник – в бяло и червено...
Със дъх на пролет... И за да сме здрави
дано добавим вече и зелено,
та с трите цвята знаме да направим...
Дори не трябва герб да се ветрее,
а трябва лъв – от знамето ни старо,
което скромно си лежи в музея
единствено със надписа БЪЛГАРИЯ...
За тази пролет всички още чакаме,
след онзи студ от пошла политика,
от който вече зъбите ни тракат,
а пък душите ни за помощ викат...
Със бяло, със зелено и червено
белязана е просто свободата
Но нека си признаем откровено –
днес с други цветове са знамената...
Дано развее само трите цвята
южнякът тази пролет във небето...
Пред тази комбинация тъй свята
днес жадните за власт – се поклонете!
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados