Баба Яга пак е яхнала метлата
и нервно обикаля из гората,
фустата на тънко клонче си съдра
и остана по килоти тя.
Баба Яга понякога се прави на шофьорка,
и със скутер метлата замени,
не внимава и се удря челно,
бродейки из тъмните гори.
Баба Яга се препича на бостана,
докато картофите сади,
но тайно мисли за мегдана,
някой момък да я уважи.
Баба Яга е почти плешива,
но често ходи на фризьор,
чула нейде русото ще ù отива
и я намазаха с перхидрол.
Баба Яга няма зъби в устата
и за това е начумерена и зла,
таен обожател подарил ù бил ченета,
сложил ги в кутия за бижута
пред входната врата.
Баба Яга отново яхна си метлата,
скутера паркира в мазата,
скъсаните килоти си заши,
ченето сложи в устата,
пусна песни за душата
и с ракия се напи,
после легна в кревата,
и захърка като зил горката.
© Велина Todos los derechos reservados