- Миличка бабо, ти ми кажи
небесните феи дали са добри?
- Звездичките златни са техни очи...
Нощем все ни блещукат, защото
светят ли те, огряват доброто!
- Миличка бабо, ти ми кажи
дъждовните капки дали са добри?
- Виж тези облачни бистри сълзи...
Тези сълзи са нужни, защото
дават живот, а туй е доброто!
- Миличка бабо, ти ми кажи
хората лесно ли стават добри?
- Да, ако имат вълшебни мечти...
Тези мечти са важни, защото
винаги в тях живее доброто!
- Миличка бабо, ти ми кажи
кога децата стават добри?
- Всичките имате чисти души...
И сте нашето слънце, защото
сърцето детско пази доброто!
© Мария Todos los derechos reservados