( Някъде в Абсурдистан, на маса )
- Пропада нашата държава
и нещо трябва да се стори!
- Знам, корумпирана управа
в мизерията ни затвори!
- Крадат и лъжат до забрава,
и нищо ново, само ад е!
- О, време истинско назрява
за революцията, брате!
- Народ сплотен с десница здрава
несправедливост ще събори!
- Като дедите ни, за слава,
просторът жив ще се отвори!
- Заветът стар ни вдъхновява!
Наздраве, за дедите, бате!
- Наздраве! Бунтът наближава!
За Революцията, брате!
- Я стига вече, не въстава
овчедушие в обори!
- Предатели са всички, плява!
Напразно тука се говори!
- Така е! Да! Сипи тогава,
отново дай, вкусът познат е!
- За друг ли път, без знак остава
революцията, брате?
- Смирението не прощава
и живота оковава!
Съдба пияна замъглява
бъдещето наше, брате!
- На Дъното... до дъно, бате!
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados