Свръхчовешка сила да ти е подпора!
В три темела взидана с майсторска ръка -
и оттам ще бликна аз - като цвете гола -
и ще се целувам с цветната дъга.
Някой ще подмине - в друг ще светне пламък -
пъстрата ми истина ще го прикове -
уж веднъж затрупваш камък върху камък,
а трикратно пълни са твоите ръце.
Има да пилееш, има и да вграждаш
под темели каменни с майсторска ръка -
веднъж ще ме убиваш - три пъти ще се раждам
и ще се завръщам - стрък изпод пръстта...
© Галена Воротинцева Todos los derechos reservados
Благодаря ти за изживяното удоволствие!