Край яслата са - демагози,
необременени от морал,
които ни покриват с рози,
а зад гърба ни пръскат с кал...
Обсипват ни със думи мазни,
омайват нашите уши:
лъжата хубава ни блазни,
а Истината ни, горчи.
Народът ни все още вярва,
от глупост или пък от страх?
Те работите тъй докарват,
че да не падне прах по тях!
С парите си ни корумпират!
И ние трябва да ядем!
А след това ни го завират,
докато да се разберем...
Нима туй не е простотия?!
О, този глупав наш народ...
Каква Балканска дивотия,
за малко мъничък живот!
© Христо Славов Todos los derechos reservados