27 feb 2011, 16:10

Балончета-мечти 

  Poesía » De amor
1039 0 26

Уловили  сън, балончета-мечти

пукат  мигове на  устните ни  тръпни -

облак полудял със сламка ги рои,

щом по залеза красив от плам въздъхне...

 

Раменете ни - планински върхове

във прегръдките събуждат земетръси,

от косите ти  разплисква се море

и с вълници необят красив ме ръси...

 

В равнините нейде зрее чудна ръж,

плод наливат  пролетни градини,

в твойте стъпки сляпо стъпва мъж

и заплита взор сред месеци, години...

 

във един живот – на две разполовен

и събиран от разкъсани посоки...

от балончета-мечти  тъй вдъхновен,

че политнал тази нощ  в небе високо...

 

 

© Михаил Цветански Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??