Бариери, бариери!
Малки чудотворни двери!
Бариера „Премисли”,
думите си премери!
Че прескочиш ли ме хей така с необмислени слова,
ще те пратя бързо в плен без да видиш слънчев ден!
Бариера – „Изкушение! „
Разум и миротворение!
Но ще я преминеш , когато мярата във теб
превърне греховете ти във житейска дреп!
Бариера „Злостен замък”,
построен от тайнствен камък.
И ще те пропусне тя, когато замъка на злото
убиеш със стрелата на доброто.
Бариера - „Избери”
накъде да тръгнеш ти:
по пътеката неравна, обсипана с почтеност, слава
или към фриволно поведение, достойно за забрава!
Бариера - „Слънчева позлата”
Блясък, волност на душата!
Но ще те пропусне тя, когато силата те озари
и в твоята душа човешка няма място за поредна грешка!
Бариера „Влак на твоите мечти”,
който все напред върви.
Но ще влезеш бързо в него без да носиш важно его,
че купетата са тесни за души слаботелесни !
Бариери, бариери!
Малки чудотворни двери!
© Лидия Todos los derechos reservados