БАЩИН ДОМ
Бащин дом, нежна милувка
в спомен нося вред.
"Малка, спретната къщурка,
с две липи отпред."
Тука аз съм се родила.
Първи път видях:
слънце, знание и сила,
обичта познах.
Тука с моите сестрички
дружни сме били.
Те и днес са ми добрички
милите сестри.
Но години отминаха,
ято отлетя.
Бащина ми родна стряха
спомен стана тя.
Бащин дом, нежна милувка
в спомен нося вред.
"Бяла, спретната къщурка,
с две липи отпред."
© Анка Келешева Todos los derechos reservados