27 mar 2010, 11:26

Бащината къща 

  Poesía » Otra
677 0 1

Бащината къща

 

 

На прага в бащината къща се поспрях

и спомен далечен аз видях...

 

... тук някога си стара мале из равни двори кротко шеташе,

и тейко, морен, рало държеше...

 

... чешмица, в чемшир забулена, тихо

вода плискаше, и вита лозница

дебела сянка пазеше...

 

***

А бяла ми къщица, подредена и спретната,

в подножието на планината стоеше.

 

Лете хлад държеше,

а зиме - студове пъдеше.

 

И скромна ми подредба от старо време,

непокътната стоеше.

 

***

 

Но нямаше ги веч онез работни хорица;

нямаше го и малкото край тях дете...

 

***

И тез картини за миг през очите ми минаха.

Миг, а всъщност целият ми живот във

скъпия роден край...

© Борислав Симеонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??