БАСНЯ
„ Тогава хрумна ми идея
да почна аз да блея.
И исках аз да кажа нещо,
но да го кажа умно, вещо.” –
Така овцата вдигна глас висок,
дано я чуе и самият Бог.
Ала единствен от гората
вълкът я дръпна за краката
и изрази той свойто възхищение
с кулинарно вдъхновение.
За жалост даже умна мисъл
не би могла вълкът да слиса.
© Мария Чомакова Todos los derechos reservados