19 dic 2006, 12:58

Баста! 

  Poesía
750 0 7
Превити в полски труд усилен,
захвърлени на улицата роби,
безмилостно ограбвани, залъгвани,
във фабрики заключени и изтезавани,
по магистрали плът продаващи,
в леглата си от глад умиращи,
от домовете си прогонени,
в чужбина разпилени и изгубени,
без работа и без надежда бродещи,
под робско иго страшно стенещи,
с културимпериализъм развращавани,
с религията пошла оковавани...

И това - в онази слънчева страна,
която земен рай зове се,
с народ, тъй древен и достоен,
и всякога все тъй приветлив...

Изедници омразни, орисници безчестни
жестока участ днес кроят за хората и за народа
на таз земя прекрасна...Но нека кажем "баста"!

© Велин Евстатиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??