27 may 2024, 22:20

Бавният залез над Варна 

  Poesía
134 2 4

БАВНИЯТ ЗАЛЕЗ НАД ВАРНА

 

… как искам да потъна в бавен залез, разчорлил плащ над сетния ми скат,

да се подпиша с топъл показалец – в прекрасния под мен! – нетраен свят,

да гушна кротко в пазвата си цвете, дете да милна, Книга – и Жена! –

и Господ да въздъхне: – Е-еех, Поете! Най-сетне се превърна в Светлина!

Из тия мои – светли! – два-три мига отново да си спомня, че съм жив.

 

Да туря подпис в честната си книга под римите, що писах с благ курсив.

За всекиго да се прекръстя в храма, да пална с обич тихата си свещ.

Че съм си тръгнал, не правете драма! За всеки миг до днес платих си кеш.

Душата ми в пространствата ще крета, додето вие спите в звезден кош.

Щом се преселя в Райските полета, на стих ще ви се връщам всяка нощ.

 

27 май 2024 г.

гр. Варна, 16, 10 ч.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??