Да бъда чист, или да бъда себе си –
едното не е точно като другото.
Това, което съм, ми е наследство
от някаква разблудна пеперуда.
Да бъда чист, или да бъда себе си?
Избирам между дявола и Бога.
Със главна буква пиша само Него,
но този факт не ми помага много.
Прекрачих всички граници отдавна,
сега съм бежанец и там, и тука:
при дявола оставих си душата,
живея на палатка при Исуса.
Рогатият любовно ме привлича
и често ме обсебва като плесен.
А Бог е сън. На Него Му прилича
да бъде чист и пак да бъде Себе Си.
© Валентин Евстатиев Todos los derechos reservados