Бели рози
Бели ли рози в знойно лято
що са разцъфтели?
За живот и слънце
с обич закопнели…
Слънцето горещо
започна да мори…
Посърнаха листата,
цветчета и треви.
Но рози бели, чисти,
невинни като деца,
на слънце се усмихват
дори в горещина.
Роза бяла ще откъсна,
във ваза ще я натопя.
С нея и аз да се усмихна,
да усетя живина…
© Лилия Нейкова Todos los derechos reservados