БЕЛИ СНЕЖИНКИ
Бели снежинки -
частици разбита мечта,
забулват с тревога простора.
И сякаш пленени
от тъжната им красота,
замислени движат се хора.
Вятър-магьосник
размита по пътя снега
и с писък се втурва в сърцата.
Носещи в белите
пазви предзимна тъга,
снежинките стелят земята.
© Теменужка Маринова Todos los derechos reservados
Топла прегръдка от мен в снежнобялата зима!