Посвещавам го на Сирийския народ,
а Белите каски... оказа се впоследствие,
че не били толкова „Бели“
БЕЛИТЕ КАСКИ
Бялото е символ на мира!
„Бели каски“ ровят в руините,
човешка кост, откъсната ръка,
и с кръв оплискани са дните.
Едно дете над братчето си плаче,
до къщата с избитите роднини.
Не знае милото, че е сираче,
сираче, а едва на три години.
„Бели каски“ под мъглата черна,
с дъх на овъглена плът
и писъци на скръб безмерна,
сред труповете си проправят път,
за да спасят едно сираче,
един живот, една съдба.
Бялото и друго е обаче
Бялото е символ на борба.
Послеслов:...
Когато някъде избиват хора,
кажете как да пиша за любов???
Авт. Весо: 27.03.2018г.
© Веселин Христов Todos los derechos reservados