Белият вятър се спря
точно до моята стряха.
Белият вятър повя,
пойните птички запяха.
Белият вятър застла -
пъстра покривка на двора.
“Боже, каква красота!”-
викват учудени хора.
Белият вятър за нас -
пролет с надежда ни носи.
Нови мечти в този час,
буди в глави белокоси.
© Светлан Тонев Todos los derechos reservados