Белоградчишките скали
Скалите са с дрехи, мъхчета нежни,
обличат ги, сякаш са къс кадифе.
На небето усмихват се - с мир и надежда
живота посрещат на новия ден.
Росата на глътчици капки налива
на млади тревички, цветя и листа,
а скалите закрилници - нежни и силни -
в полите им гуши се млада гора.
И чудо е - всяко столетие дълго
минава през тях и в недрата дори,
а те - кадифени, красиви и мъдри -
посрещат всички невръстни зори...
© Десислава Вълова Todos los derechos reservados