8 ago 2024, 13:50

Беше ден за Обич и Надежда 

  Poesía
156 6 5

БЕШЕ ДЕН ЗА ОБИЧ И НАДЕЖДА

 

... сигурен съм, Господ ни наглежда от мига, във който сме дошли,

води ни към стръкчето надежда! – в кукувича прежда и бодли,

в мигове на горест и несрета черните ни облаци мете,

за да бъде нашата планета синя като ирис на дете! –

пали си свещица с нас във храма – и я къта в благата си длан,

вчера – от пазарчето, на мама купи обечки и син гердан,

 

поседя със мен на халба бира, сетне: – Лека нощ! – ми пожела,

и видях как грейват из Всемира босите Господни ходила,

грешен, малък, слаб и недостоен, своята молитва промълвих,

дълго на писалището свое късото „Сполай Ти!” писах в стих,

дишах – днес поне така изглежда! – въздухът не чини пет пари,

беше ден за обич и надежда, с който Господ всинца ни дари.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??