Между лятото и есента,
сред папурите на селската река
и сред пърхащи крила на водните коне
есента сънува... своите плодове...
С нотките на пъстроцветен блян
в маранята от мушична сган,
август тегли границата тънка
между два сезона, невидимата брънка.
Изгревите вече са прохладни
с погледи вълнуващо - прощални,
а залезите дълги в своя вечерен ескиз
в спомена залепват като сладък приз.
Припламва август с лежерния отблясък
с далечен писък на изящни бързолети,
беше ли щастливо вашето лято
или още редите... мечти неродени...
© Валя Сотирова Todos los derechos reservados