Отпил ли си от чашата с безверие
на крачка, от ръба на пропастта,
обмисляш ли поредното безумие
с адреналина, кипнал във кръвта?
Защото бил си дълго в безхаберие -
налучквал си посоките интуитивно,
а покрай теб навсякъде е беззаконие,
защо пък да не действаш импулсивно?
Погълнал дозичката си безсрамие,
какво пък... днес така е модно -
и не помислил за последващо безчестие,
посягаш към дръвчето плодно...
Отсичаш прасковата със безстрашие,
ей тъй... защото ти се иска,
и мислиш после ще е безвъзмездие,
но вече съвестта ти те притиска.
И няма да те оправдае безпаричие,
което мачка егото жестоко...
С убийствена апатия и безразличие -
разбрал, че ненаситно е окото...
Със чиста съвест по-добре в бездомие,
по улиците търсейки спасение -
ще срещаш всеки ден безчувствие,
но ще получиш свойто избавление.
Недей изпада в кома, в безсъзнание,
от уплах, че те е надвил ината,
успех не идва просто без страдание
и винаги си плащаме цената...
Дори изнемощял и тлеещ от безкръвие,
когато в тинята на дъното си стъпил -
поискай си за миг безсмъртие
по пътя, който сам си си поръчал...
© Ирена Георгиева Todos los derechos reservados