Ако нямаше
Букви
В нашето детство,
Горко на децата.
Другар във играта
Е книжката малка.
Желая да уча
За нови планети
И чужди галактики.
Когато разлиствам
Любимите страници,
Мога да виждам
Невероятни пространства.
Отключвам вълшебни
Портали и тайници,
Разчупвам ключалки,
Събирам познания.
Това е най-важното –
Усмивка за всички,
Футбол с приятели,
Хвърчило в простора,
Цветността на дъгата,
Чудесата на тази земя,
Шегата, смеха,
Щастливото детство,
Юлски горещник и
Ябълка златна.
Без буквите няма
да мога на мама
писмо да напиша
и да ùкажа – Обичам те!
© Слави Тодоров Todos los derechos reservados