И само тоя, който ме разплаче,
ще ме направи истински щастлива.
Ще потопи босонога любов
в устието на дива сълза.
Усмивките, като хартиени сърни
ще се разкъсат между плетове трънливи.
И гроздовете пак ще натежат от плътност.
Само миг, преди да дойде есента.
Тайните с дипломатичен жест размитат пушеци.
И няма изгубени преводи, когато шепти тишината.
Познаваш ли ме? Как си ме създал?
Та ме разбираш повече от мен самата.
Сантиментална ценност, сгъната прилежно,
на дъното на някаква кутия спя. В душата ти.
Там дето толкова боли. И задушава.
От теснотата. И от застояла мъка.
Ах, как не искам път навън, към самотата.
Животът все ни води към разлъка.
© Jane Doe Todos los derechos reservados