Очаквахме Сезона на снега,
а вместо туй - Сезонът на мъглите
уви врата ни с пръсти-пипала,
проникна и в ума ни, и в душите ни.
И по клепачите тежи вода,
непреродена в девствени снежинки.
Очаквахме Сезона на срама,
а вместо него слепотата стигна ни.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados