30 jul 2009, 10:20

Без тебе 

  Poesía
565 0 6

Лудо вино

кръвта ми гори.

В огън дяволски

стене Душата!

Не разбирам

къде съм дори.

Как върти се...

Върти се Земята!

И насън,

може би,

досега,

този миг

съм прегръщала

с длани.

Да изтръгне оная тъга,

в мисълта ми

изваяла рани.

Днес до теб -

огнен вихър -

ще спра.

Любовта

ще взриви самотата!

И дано

оцеляла искра

и след края

да топли сърцата.

Късно вино

кръвта ми гори.

От копнеж

е пияна Душата.

Сън ли бе този миг?

Пак зори!

И върти се -

без тебе -

Земята...

© Донка Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??