Че "ти си ми Бога
и ти си ми Царя",
без тебе не мога
и всичко изгаря.
Без тебе съм пушка,
но нямам патрони.
Без тебе съм шушка
и вятър ме гони.
Без тебе умирам
и прав на терена.
Аз цяр не намирам
за дума ранена.
Отлитат недели,
но аз не забравям.
В любовни предели
и сам се улавям.
Без тебе съм мърша
от кожа и кости.
Аз сам ще се свърша
и... Бог да ме прòсти!
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados