Небето днес е без звезди, прекрасно е!
Омръзна ми да слушам всяка вечер,
че щом е звездно, значи е омайващо,
а щом не е, било обикновено!
Във префърцунени клишета лъскави
облечени сме, сякаш неразбрали,
че не звездите правят небесата ни,
че блясък никому не са раздали!
Сами рисуваме сълзи в очите си,
допускаме да бъдем монотонни.
Изплашени от своите различия,
еднакви сме, макар и автономни!
И в по-модерни времена от всякога,
все в по-еднакви грижи онемели,
мечтаеме различно, но понякога
за цял живот и миг не сме живели!
Небето днес е без луна, прекрасно е!
Омръзна ми да слушам всяка вечер,
че щом луната пълна е, опасно е!
А щом е празна...
Ох, не помня вече!!!
© Йордан Todos los derechos reservados