Това не е любов от първа среща,
светкавично не се роди мечта.
В началото не беше тя гореща
и с нищо не променяше света.
И времето минаваше, искрата
едва проблясваше сред тишина.
Приемаше по мъничко душата
излъчвания сладки на жена.
Дори и не разбрах, кога пожарът
изцяло с патос ме е завладял.
Сърцето ми е пламнало и дарът
от нежността е в мене засиял.
Безценна ми е тя и пея аз,
единствено за нея, с влюбен глас.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados