Ето това му е хубавото,
на поетичния форум -
безформието...
Начинаещи грънчари
и опитни пишман занаятчии,
вещо се разхождаме по причините...
и натежалите от умора понятия.
Трудно е да спорим с тях,
едва ли можем да ги оборим,
а най-забавното е как
бъркаме глината с пясък...
Малко слънчеви лъчи,
намигащ вятър
и пластиката пак
е първопричинен тласък,
с когото
спорещите да оформим,
следващият безпорядък...
А колко просто е всичко,
скърцащо колело,
качествена глина,
две смели ръце,
много, много работа...
останалото да оставиш
на слънцето,
времето и вятъра...
Ето това ù е хубавото
на поезията -
поводът,
формата
и понятното...!
© Стефан Николов Todos los derechos reservados
и остави тази "чест", честта одавна е овехтяло понятие за броящите, а
"поводът,
формата
и понятното...!"
са най-често без повод, без форма и без понятие...