Да хвърлят камък тези наши
седнали в креслата богаташи,
да кажат как натрупаха пари
без да бършат пот дори!
Тънещият в охолство, разкош,
забогателият за една нощ
патриций, от новият си замък
да хвърли по грешницата камък!
Миналият през закона като слон,
да застрои морето с бетон,
по грешницата хвърли камък
от мостика на плаващия си замък!
Да хвърлят камък и тия,
някога отишли на просия
през океана в далечна чужбина,
обърнали гръб на родина,
че имат още обич голяма
към род, Родина и мама,
и някога от далечния рай
ще се върнат в родния край!
Ха дано!!! Ама надали???
© Никола Яндов Todos los derechos reservados