Безмислено (До края на света)
На Никата
Другиму ли щях да дам
любовта си сляпа.
За другиго ли ярък плам
би заблестял в душата.
Ако не бе се появил
дали бих влюбила се смело,
или заради мъж, макар и мил
сърцето ми не би се отклонило
от търсене на съвършенство
със твърдо постоянство.
Мислех, че не мога да обичам
някого от мене тъй различен,
на идеала мой противоположност.
и към порок със склонност.
Как се обърнаха нещата.
Как се завъртя светът.
Как изведнъж и правилата
загубиха и смисъл, и път.
Усетих, че губя се в тебе,
ала не можех да спра.
А и изведнъж пред мене
изникна прекрасна дъга,
превърна скуката в цвят
и на надеждата даде живот.
Противно на своята сдържаност
станах смела и непокорна.
Усещах към всичко привързаност
и енергия тъй неуморна.
А после дойде денят
за тебе да забравя,
ала избледнял бе споменът
колко рядко се получава.
И остана изненадата
колко дълбока е раната.
Вече не мисля за забрава.
Ти си спомен тъй благ.
А и какво мога да направя,
освен да те обявя за враг.
Ала сърцето ми още копнее
в твойте обятия пак да се сгрее
и до края на света
ще те чакам да ми кажеш "да".
Юни 2004
© Елизабет Бенит Todos los derechos reservados