Безмълвен ставам в миг,
щом стиховете на Тъгата
докоснат устните ми със невидими ръце.
Искрящ със цветове на дъгата,
денят ми, сив като оловното небе,
облива се с лъчи на лятно слънце!
Косите ти обсипани със сняг
белеят като върховете всред мъглите.
Очите ти – попаднал нейде в тях,
покой намирам в тишината на звездите,
Далеч, далеч от болка и от страх,
от самотата и от мъката отлитам...
Да бъде утро!
Край на вечерта!
И Любовта и Радостта при нас да се завърнат.
И нова, съвършенна красота
търсачи нови на Любов
във стиховете на поет да зърнат!
© Ангел Милев Todos los derechos reservados